Cena zlata o prázdninách

Vážení investoři a sběratelé,

jako každý měsíc máme pro vás slevy na vybrané sběratelské potřeby, které naleznete na stránce Akce červenec.

 

Zlato o prázdninách

O prázdninách někdy trhy spí a cena na burzách výrazně nekolísá. Udělali jsme pro Vás přehled průměrných ročních cen a přehled průměrných prázdninových cen za posledních 10 let. V tabulce jde také krásně vidět, jak se za 10 let zlatu daří a reaguje tak na ekonomickou a politickou situaci. 

ceny10let

Poslední 3 roky byla průměrná prázdninová cena lepší než průměrná roční cena zlata. Jak vidíme v tabulce, může se stát cokoli a je to spíše věštění z křišťálové koule. 

Nicméně, kdyby investor nakoupil v roce 2014 o prázdninách za vyšší cenu 1 304 USD/oz a následně ji porovnal s aktuální cenou 2 328 USD/oz, tak zjistí zhodnocení své investice o 1 024 USD/oz, tedy o 78,53 %. 

S cenou mohou nejvíce zahýbat americké prezidentské volby v listopadu, zvrat ve válce na Ukrajině nebo snižování úrokových sazeb. 

Nejlepší metodou nakupování zlata je dlouhodobě a v klidných časech. Jakmile se něco „zvrtne“, cena letí rychle nahoru a často je fyzické zlato rychle vyprodáno. V těchto chvílích je lepší mít své zlaté rezervy nakoupené a pevně ve vlastních rukou. 

 

Vaše JEDNA UNCE
 

Článek vyjadřuje subjektivní názory autora článku. Nejedná se o investiční poradenství či doporučení.

Affiliate program