Jak si vedou Češi s nákupem zlata | Srpnové slevy | Tip na čištění stříbrných mincí

Dobrý den všem investorům a sběratelům,
 
Češi mají zlato, jako další možnost spoření čím dál více v oblibě a dnes vlastní přibližně 3 % Čechů drahé kovy. Podle odhadů vlastní české domácnosti okolo 20 tun zlata (2 gramy na obyvatele). 

Avšak v porovnání s jinými státy jsme stále hodně pozadu. Například německé domácnosti vlastní okolo 9 000 tun zlata (108 gramů na obyvatele), Itálie 6 400 tun (109 gramů na obyvatele) a Francie 4 700 tun (69 gramů na obyvatele).
 
Poslední roky nakupují větší zásoby zlata také centrální banky. Česká národní banka aktuálně vlastní 41,5 tun zlata. Jedná se o velký nárůst, protože ještě v roce 2022 vlastnila ČNB pouhých 11,2 tun zlata. 
 
Ve světovém porovnání jsme na tom hůře. Nejvíce zlata vlastní Americká centrální banka, a to 8 133 tun. Na druhém místě se umístilo Německo s 3 351 tunami zlata. 
 

 
⛅ V srpnu máme pro vás připravenou slevu na bezpečnostní schránky. Sleva až 19 % + věrnostní sleva až 7 % (slevy se sčítají). 🛒👉 Bezpečnostní schránky
 
Společnost Leuchtturm je světoznámý výrobce sběratelských potřeb s dlouholetou tradicí více než 90 let. V poměru užitku a kvality se stala dobrým standardem.
 

 
🎬 Připravili jsme pro Vás video, jak čistit stříbrné mince ve specializované lázni od společnosti LINDNER. Tipy a zásady pro bezpečné vyčištění.
 
 
Vaše JEDNA UNCE
 

Článek vyjadřuje subjektivní názory autora článku. Nejedná se o investiční poradenství či doporučení.

Affiliate program